Új jelszó kérése

Hírek

2012.06.03
Fontos beüzemelési tanács.

Kedves Solar Magic Carpet vásárló!


Felhívjuk figyelmét, hogy a szolárszőnyeg beüzemelésénél az alábbiak szerint járjanak el.

Ha a szőnyegeket bekötötték a rendszerbe, akkor a medencébe visszatérő csövön, szűkítéssel vagy elzárással, hozzanak létre túlnyomás ideiglenesen, hogy az esetleges gyártási-hegesztési hibák azonnal előjöjjenek!

Csak a megfelelő, kisnyomású medence vízforgató-szivattyúval működtessék a rendszert! (Max. 75 watt !, 3200 liter/óra !) Amennyiben nagyobb teljesítményű szivattyút használnak, úgy szabályzószeleppel, vagy elágaztatással kell a nyomást csökkenteni.

Lásd alább az illusztrációt, vagy videót.

Elágazást az ajánlott szivattyúnál is érdemes kialakítani, mert a szolárszőnyeg nem igényel nagy üzemi nyomást. A túlnyomást úgy lehet könnyen megállapítani, hogy a csőcsonk után a vastag csőrészt  kézzel még kényelmesen össze lehet e nyomni vagy sem. Rövid időre el szabad zárni a keringést, például rá lehet lépni a szőnyegekre, de folyamatosan nagy nyomáson üzemelő szőnyegekben anyagfáradás léphet fel.

Ha később engedne el egy hegesztés, mikor felügyelet nélkül működik a rendszer, akkor a medence vize elfolyik!

Amennyiben az ideiglenes túlnyomás nem hoz elő hibát, úgy később, a kisebb nyomásnál üzemeltetésből adódóan semmi hiba nem lehet. A túlnyomás okozta károkért nem vállalunk felelősséget. Ahogy a garanciális feltételeknél áll, a gyártási hibát könnyen meg lehet különböztetni a túlnyomás okozta szakadással. A gyártási hibás terméket azonnal kicseréljük.

Ha a szőnyegek elhelyezése kiderült, célszerű a csőcsonkok fixre ragasztása is a biztonság kedvéért. Bár a kis nyomás nem tudja ledobni a csőcsonkokat, de ha a szőnyegeken sétál valaki, akkor lerúghatja stb.

A medence kifolyónyílásait mindig zárja el a medencéhez kapott dugókkal, ha a szivattyút nem használja. Ez nemcsak a szőnyegek miatt javasolt, hanem a szivattyú gégecsövei miatt is, amiket a nap akár egy év alatt kiszívhat és rideggé tesz annyira, hogy egy jégeső ki tudja lyukasztani.

 

Kattintson az alábbi szövegre, ahol instrukciókat talál a merülőszivattyúval történő üzemeltetésre és a nyomás egyszerű beállítására.

Víz keringetése merülőszivattyúval.

Beüzemelési, telepítési tanácsokért, ötletekért forduljanak hozzánk.

info@sun-pool-heating.com

Webáruház készítés